fbpx
Sportsure

Guide til køb af aktivitetsur

person doing hand sign

Du er muligvis stadig i en overvejelsesproces om, om du skal anskaffe dig et sådant ur. Måske er du blevet lidt mere hooked ved tanken, men kan simpelthen ikke overskue hvilket design, hvilke funktioner eller hvilken pasform uret skal have…

I dette indlæg vil jeg komme lidt nærmere på, hvilke overvejelser du som forbruger skal gøre dig, før du køber dig et aktivitetsur.

 • Skal aktivitetsuret være vandtæt? 

Hvis du skal bruge dit ur til ex. svømning, er det naturligvis ret vigtigt, at uret kan tåle vand. Hvis uret til gengæld aldrig skal i nærheden af vand, så kan du spare penge ved at vælge et ur som ikke er vandtæt. 

 • Hvor stor en skærm har du brug for? 

Jep… Der findes alverdens størrelser for skærme på aktivitetsur. Ligesom urskiver på et armbåndsur. Det er irriterende at have en skærm, som er så lille, at du knapt nok kan se hvad der sker. Det anbefales at gå efter en skærm med lys, så du også kan se i det i mørke. 

 • Hvordan er pasformen? 

Det siger måske sig selv, men et aktivitetsur skal jo, ligesom så meget andet, være rart at have på. Og så skal det passe til dit håndled. 

 • Hvor længe holder batteriet?

Du skal gøre op med dig selv hvor ofte du har lyst til at oplade dit aktivitetsur. Spørg ekspedienten, hvor lang levetid batteriet har. 

 • Passer aktivitetsuret med din smartphone? 

Vær sikker på at uret kan tilkobles din smartphone. Hvis de to enheder ikke passer sammen får du ikke noget ud af den tilhørende app, som har en masse funktioner. 

 • Er aktivitetsuret brugervenligt? 

Det er vigtigt at uret er let at anvende – du skal jo kunne bruge det selv når du er presset under træning. Test det lige af i butikken inden du køber det!

 • Kan du lide designet? 

Altså… hvis du skal gå med aktivitetsuret det meste af tiden, ja, så er det jo af betydning hvordan det ser ud, og om det passer til din stil. 

 • Kan den tracke din yndlingstræning? 

Personligt synes jeg, at dette punkt er vigtigt at holde sig for øje, når man skal købe sig et aktivitetsur. Hvis du er vild med at styrketræne, danse, ro, eller noget helt andet, så er det jo vigtigt at uret kan tracke lige netop din yndlings aktivitet. 

 • Hvordan er remmen? 

Tjek lige om remmen kan indstilles, og om uret er nemt at få af- og på. Og når ja… om uret er nemt at rengøre – der kommer trods alt til at sidde en del bakterier på sådan en rem. 

 • Hvad er dit behov egentlig? 

Aktivitetsuret må ikke have for få funktioner så det bliver for kedeligt og ligegyldigt i forhold til dit behov. Men pas samtidig på med, at du ikke køber dig et ur med et hav af funktioner – du risikerer bare at drukne i unødig teknologi, som du alligevel aldrig får brugt, og som er mega svært at sætte sig ind i. 

 • Brug tid på at sætte dig ind i uret

Når du endelig har besluttet dig for et aktivitetsur, og sidder med det i hånden, så gør dig selv den tjeneste at sætte dig ind i uret og dets funktioner, før du tager det i brug – så skal du ikke bruge tid på det imens du træner. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial